Je bekijkt nu Een fles gemaakt van suikerriet, dat is BE O Bottle

Een fles gemaakt van suikerriet, dat is BE O Bottle

De BE O Bottle is de nieuwe milieu positieve drinkfles en met de invoering van de BE O Bottle bij Zintuig.nl ondersteunen wij een klimaatpositieve toekomst.

Hiermee ondersteunen we een toekomst waarin alles wat geproduceerd en geconsumeerd wordt een positieve impact heeft op de aarde. Met de BE O Bottle kiest u voor plantaardig materiaal in plaats van olie.

 

Maar hoe maak je een fles van suikerriet? Je ontdekt het hier.. Naast deze vraag geven we antwoord op vier andere, veel gestelde vragen over de BE O bottle.


Hoe maak je een fles van suikerriet?

Dat is natuurlijk een vrij abstract iets. Dat begrijpen we goed. Daarom proberen we dit beknopt uit te leggen. De flessen zijn gemaakt van Braziliaans suikerriet. Suikerriet groeit erg snel en heeft alleen wat regenwater nodig en de warmte van de zon. Tijdens het productieproces van rietsuiker ontstaat er een restproduct, melasse genaamd. Dit is een dikke siroop die uiteindelijk wordt verwerkt naar een bio-polyethyleen. Het materiaal waar de BE O Bottle van gemaakt wordt! 


Wat is het verschil tussen de BE O Bottle en andere herbruikbare

waterflessen?

Het voornaamste verschil zit hem in de materiaalkeuze: de BE O bottle is gemaakt van planten in plaats van olie zoals 99% van de drinkflessen. Maar de fles heeft ook een aantal handige features die hem onderscheiden van de rest, zie afbeelding.


Wat maakt de BE O bottle klimaat positief?
 

De BE O Bottle is gemaakt van planten in plaats van olie. Dat betekent dat de fles in zijn leven als plant meer CO2 opneemt dan wanneer hij tot fles geproduceerd wordt. Het materiaal is afkomstig van een reststroom van rietsuikerproductie, ook daar wordt stukje milieuwinst gepakt. En als kers op de taart wordt er voor iedere BE O Bottle die verkocht wordt een boom geplant. Zo wordt er aan de toekomst van de planeet gedacht en maak je impact!


Op welke manieren kan ik de BE O bottle bedrukken en personaliseren?

Je kan met de BE O Bottle veel kanten op. De fles is op twee plaatsen te bedrukken: de dop en de onderste helft. Daarnaast kun je uit een van de vijf kleuren kiezen en is het label volledig in jouw huisstijl op te maken. Al met al veel mogelijkheden om deze fles geheel te personaliseren naar uw wensen. Neem contact op met onze binnendienst van Zintuig.nl om alle mogelijkheden te bespreken.


Wat is bio-plastic eigenlijk? Waarom zou je het gebruiken?

Bio-plastic is plastic gemaakt van een plantaardige grondstof. Het heeft dezelfde kwaliteiten (en meer!) als olieplastic en is daarom een perfect duurzaam alternatief. 

 

De kwaliteiten van bio-plastic op een rij:

  •  
  • hernieuwbare bron: geen gebruik van fossiele grondstoffen
  •  
  • kwalitatief even sterk als olieplastic, het materiaal van de BE O bottle is qua samenstelling gelijk aan dat van olieplastic en kan dus ook op dezelfde manier gerecycled worden ??
  •  
  • draagt bij aan de circulaire economie omdat de plantaardige grondstof vaak van reststromen afkomstig is
  •  
  • het is veilig voor het milieu; geen olielekken

Neem contact op met onze klantenservice over wat de mogelijkheden zijn. U kunt ons bereiken via onze site zintuig.nl of via mail op sales@zintuig.nl . U kunt ons uiteraard ook telefonisch bereiken via nummer: 035-6956000. Ons team staat klaar voor u!