Je bekijkt nu mondkapjes tegen covid19 virus

mondkapjes tegen covid19 virus

Wilt u mondkapjes bestellen?
(Is het nuttig om een beschermingsmasker te dragen tegen het covid19 virus?)

(vertaald van ons franse blog)

Volgens leden van de charmante Franse regering: “Nee, het is niet nuttig en je bent te dom om het toch goed te gebruiken¨.

mondkapjes kopenMaar volgens de overgrote meerderheid van de specialisten in de medische wereld: Ja, het is essentieel dat de hele bevolking ze kan dragen zodra ze naar ontmoetingsplaatsen, winkels, openbare straten en bedrijven gaan. link: https://www.sciencemag.org


Het tekort aan beschermende maskers.

De hele dag door herinneren de Franse media ons eraan dat er momenteel een ernstig tekort is aan beschermingsmaskers. We gaan dit onderwerp hier niet behandelen, maar we zullen u alleen herinneren aan het gezond verstand en de burgerzin dat iedereen met dit tekort te maken zal krijgen.

mondkapjes bestellenEr zijn verschillende soorten beschermingsmaskers, we komen hier hieronder in detail op terug, het is duidelijk dat gezien het huidige tekort, de beste maskers zonder uitzondering gereserveerd moeten worden voor medisch personeel dat in de frontlinie staat in de strijd tegen dit virus.

Zij zijn degenen die het meeste risico lopen om besmet te raken en wij willen hen in de eerste plaats beschermen omdat hun aanwezigheid op het werk ons meer dan ooit dierbaar is. Als ook zij ziek worden, is dat tragisch.

Welk type veiligheidsmasker moet ik kiezen voor mijn medewerkers of klanten?
Ter vereenvoudiging zijn er momenteel drie soorten maskers:

FFP2- en FFP3-maskers Deze maskers moeten worden gereserveerd voor blootgestelde gezondheidswerkers. Het is triest en onaanvaardbaar om mensen te zien winkelen met dit soort maskers gezien het grote tekort. De staat heeft terecht voorraden en productie opgeëist om de ziekenhuizen zo snel mogelijk uit te rusten.

De zogenaamde medische en chirurgische maskers. In eerste instantie was de urgentie om de artsen, de thuisverpleegkundigen en de verzorgers van de Ephads uit te rusten. Het lijkt erop dat dit doelwit nu door de staat is uitgerust. Nu is het zaak om de burgers zo snel mogelijk uit te rusten met deze maskers, zodat iedereen de mensen die hij of zij nabij is kan beschermen. Commercieel personeel, bezorgers, fabrieksarbeiders, moeten allemaal in staat zijn om dit soort maskers te dragen om de verspreiding van het virus te beperken. De behoefte aan dit type masker is nu al enorm en zal nog groter zijn wanneer de insluiting geleidelijk aan wordt opgeheven.

Zelfgemaakte maskers / sjaals etc. worden niet aanbevolen. Dit is al veel beter dan niets! De Aziatische landen hebben dit aan ons laten zien. Er zijn verschillende goede tutorials op het web die uitleggen hoe ze te maken.


Correspondentie van internationale normen voor beschermingsmaskers

mondkapjes onlineDoor het tekort is de invoer van beschermingsmaskers die niet voldoen aan de CE-norm uiteindelijk door de Franse overheid goedgekeurd. Helaas te laat, maar dit opent de weg naar de invoer van goede kwaliteitsmaskers om het tekort op te vangen.

Aan het einde van het artikel vindt u de concordantietabel die de Franse douane ons heeft meegedeeld.

We vestigen de aandacht van de lezer op het verschil tussen FFP2-equivalenten voor medisch gebruik en FFP2 voor niet-medisch gebruik in de onderstaande tabel. Zoals u hieronder kunt lezen, heeft de Nederlandse overheid 600.000 KN95-maskers naar Nederland gestuurd met de gedachte dat het FFP2-maskers voor medisch gebruik waren.

De waarheid over de recente schandalen met gezichtsmaskers.
De Franse kranten genieten van het feit dat ze om de beurt de Chinezen, de Amerikanen en zelfs onze eigen douanediensten beschuldigen. Het enige echte journalistieke werk dat ik heb gezien is dat van Médiapart, gepubliceerd op 2 april door Yann Philippin. Dit diepgaande onderzoek heeft betrekking op het maskerschandaal in Frankrijk als geheel. Link: https://www.mediapart.fr. Ja, het is een betalende site, maar het is de moeite waard om iedereen een beetje te betalen om kwaliteit en onafhankelijk journalistiek werk te lezen.

De inbeslagname van 4 miljoen maskers in Lyon door Frankrijk. Het is belangrijk om de datum op te merken: op 03/03/2020 heeft de Franse staat zojuist de inbeslagname van de op Frans grondgebied aanwezige voorraden afgekondigd. Aangezien deze voorraad maskers, deels bestemd voor Spanje en Italië, zich op Frans grondgebied bevond. De douane volgde de instructies van het decreet en nam de voorraad in beslag. Het duurde twee weken voordat het SGDSN deze voorraad bij wijze van uitzondering vrijgaf. Dit is zeker zeer betreurenswaardig, aangezien er in de twee zuidelijke landen die hard door het virus zijn getroffen, reikhalzend naar deze maskers werd uitgekeken. Wat te betreuren is, is niet de inbeslagname zelf, de douane paste pas de volgende dag het decreet van 03 maart toe, maar de administratieve traagheid van het SGDSN om deze voorraad achteraf vrij te geven.

Levering van 600.000 defecte maskers gemaakt in China aan Nederland. Is het duidelijk dat de Chinezen slechte kwaliteit leverden zoals de kranten impliceren? Nou nee, helemaal niet, deze 600.000 maskers waren door het Chinese bedrijf geïdentificeerd met de lokale standaard KN95! De Nederlandse autoriteiten hebben echter de KN95-standaard, een masker voor civiel gebruik, verward met de N95-standaard, een masker voor medisch gebruik. Zie onderstaande correspondentietabel. Frankrijk was zeker te laat met de publicatie van deze tabel, maar het was in ieder geval niet verkeerd.

Coronavirus: “op het asfalt”, Amerikanen “halen het geld eruit” voor maskers die bestemd zijn voor Frankrijk Krantenkoppen als deze overspoelden de Franse kranten enkele dagen. Dit werd gevolgd door een ontkenning door Renaud Muselier en een persbericht van de president van de regio Ile-de-France, Valérie Pécresse, die zei: “We hebben nooit iets vooruitbetaald”! En daar ligt het echte verhaal: in de wijze van betalen. Hoe kon een Chinees bedrijf, dat door meer dan 2 maanden opsluiting werd getroffen, ermee instemmen om goederen vrij te geven zonder zelfs maar een aanbetaling te hebben ontvangen? We zijn niet op de vlooienmarkt in St Ouen daar, zelfs ons bedrijf, met historische partners ter plaatse voor meer dan 15 jaar, moet op dit moment de maskers “achterin de vrachtwagen” te kopen, dit is volkomen begrijpelijk, zelfs in normale tijden, wanneer men zich wendt tot een nieuwe Chinese leverancier betaalt men contant.

Andere controverses hebben de krantenkoppen gehaald, met Erdogan die 300.000 FFP2-maskers op de luchthaven van Istanbul blokkeert, die allemaal volledig door Italië zijn vooruitbetaald. De Tsjechische Republiek “steelt” maskers die bestemd zijn voor Italië.
Wat ik betreur is dat we allemaal veel geld betalen voor een Europese Unie, waar is die nu? In plaats van de massaproductie en -import van maskers te organiseren als een verenigde unie, probeert elk land, of zelfs elke regio, op zijn eigen niveau, tegen de prijs van de concurrentie tussen “Europese vrienden” maskers uit China te brengen. Europa zou sterk zijn geweest om op dit gebied en bloc en solidair op te treden. En, ten slotte, ja, de opeenvolgende Franse regeringen hebben het verknald, wat de term is die het best overeenkomt met de huidige situatie van schaarste. Het siert hen echter dat de meeste andere Europese landen nu met hetzelfde tekort kampen.

Prijs en kwaliteit van beschermingsmaskers

Dit is ook een breed onderwerp, maar we zullen het kort houden: de prijzen zijn de afgelopen weken helaas sterk gestegen, met name in China. Een eenvoudig chirurgisch masker, met CE-normen, kost momenteel tussen USD 0,15 en USD 0,35 af fabriek, afhankelijk van het volume. Deze prijzen kunnen in beide richtingen evolueren, afhankelijk van de vraag en de productiecapaciteit. Bij deze prijzen in USD moet de eventuele marge van de exporteur, de prijs van het internationale vervoer en de marge van de Europese importeur worden opgeteld.

Wat de kwaliteit betreft, is grote voorzichtigheid geboden! Men vindt niet van de ene op de andere dag een importeur uit, zoals sommige mensen hebben gedacht. Het is noodzakelijk om ter plaatse in China betrouwbare en historische relais te hebben om de kwaliteit en de waarheidsgetrouwheid van de certificaten te garanderen. Veel Chinese exporteurs en fabrieken hebben meer dan twee maanden van opsluiting meegemaakt, ze hebben honger, en sommigen zullen alles doen om geld te verdienen. Gelukkig heeft de Chinese douane zojuist de exportcontroles op alle medische apparatuur aangescherpt.

Tot slot is er, zoals gezegd, verwarring over de gelijkwaardigheid van normen, vooral voor FFP2-maskers. De douanecommunicatie over dit onderwerp moet zorgvuldig worden gecontroleerd.

 

Covid 19 coronavirus Beschermingsmaskers voor kinderen
In China beginnen de scholen in sommige gebieden net weer te openen. Kinderen die naar school gaan dragen maskers. Voorlopig is deze kwestie in Frankrijk nog niet aan de orde gesteld, maar ik denk dat het goed zou zijn om het voorbeeld van de Aziatische landen op dit gebied te volgen. Maar, pas op, wie zegt dat maskers voor kinderen zegt “kindermaat! Dit onderwerp moet nog worden gevolgd.

De positie van Horizonsources Group 
Horizonsources importeert al meer dan 15 jaar producten uit China en de VS. Ons bedrijf importeert en exporteert op just-in-time basis. Onze ingenieurs werken al drie weken om vertrouwd te raken met de markt voor beschermingsmaskers. Onze actie is gericht op twee klassen:

Non-profit distributie van beschermingsmaskers, handschoenen en brillen naar de gezondheidsdiensten in de Savoie: Ziekenhuizen, Home Nurses en Ephad medewerkers. De actie werd in eerste instantie uitgevoerd met de cashflow van het bedrijf en vervolgens werd een fonds opgericht om deze actie tegen kostprijs voort te zetten.
Verkoop van chirurgische maskers volgens CE-normen aan winkels en industrieën om hun personeel en klanten uit te rusten. Hierdoor kan Horizonsources door de crisis heen komen, omdat de belangrijkste markt, het reclame-object voor evenementen, bijna tot stilstand is gekomen.
Onze groep verkoopt geen FFP2-maskers! Zoals aan het begin van dit artikel is aangegeven, zijn deze maskers bedoeld voor eerstelijnsverzorgers in ziekenhuizen.
Bij ons kunt u eenvoudig enn voordelig mondkapjes bestellen:
Contact Nederland, België: sales@euro-logo.nl , Tel. (+31) 020 – 8004821

zie onze website www.euro-logo.nl voor onze andere artikelen.

Correspondentie van internationale normen voor beschermingsmaskers
Door het tekort is de invoer van beschermingsmaskers die niet voldoen aan de CE-norm uiteindelijk door de Franse overheid goedgekeurd. Helaas te laat, maar dit opent de weg naar de invoer van goede kwaliteitsmaskers om het tekort op te vangen.

Hieronder vindt u de correspondentietabel die de Franse douane ons heeft meegedeeld.

Type persoonlijke beschermingsmiddelen Europese geharmoniseerde norm /
Beschermingsklasse
Buitenlandse normen /
Beschermingsklasse
Mondkapjes voor medisch gebruik (“chirurgische maskers”) Norm EN 14683:2005
EN 14683:2014
EN 14683:2019
(types I, II et IIR)

Amerikaanse Norm ASTM F2100-19
(niveau 1, 2 en 3)

Chinese Norm YYT 0969-2013 
(gelijkwaardig EN 14683:2019 type I)

Chinese Norm YY 0469-2011
(gelijkwaardig EN 14683:2019 type I et IIR)

Ademhalingsbeschermingsmaskers voor medisch gebruik (FFP2)

 

 

 

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen niet voor medisch gebruik: beschermingsmasker (FFP2)

Norm EN 149+A1:2009

 

 

NF EN 149: 2001+A1:2009
Ademhalingsbeschermingsmiddelen – Filtrerende halfmaskers ter bescherming tegen deeltjes – Eisen, testen, markering “/FFP2”.

 

Chinese Norm GB2626 of
GB 19083-2010

Amerikaanse Norm
NIOSH 42 CFR 84

Norme américaine NIOSH 42 CFR 84/N95 ainsi que les classes de protection offrant une protection supérieure :

N99, N100, P95, P99, P100, R95, R99, R100

Chinese Norm GB2626-2006/KN95

Norm Australië en Nieuw-Zeeland AS/NZS 1716:2012/P2

Koreaanse Norm
KMOEL – 2017-64/1e klasse

Koreaanse Norm
KMOEL – 2017-64/1e klasse

Japanse Norm 
JMHLW-Notification 214, 2018/DS